Treningsdagbok: Power Plate

Vi ristet, bokstavelig talt, i gang treningen med Power Plate. En treningsform som foregår på, rundt og ved siden av en vibrerende maskin. Og ifølge klikk.no skal du bli både pen og trent av denne treningsformen i løpet av 30 minutter. Vi ga det et forsøk.

I Oslo er det kun et sted som har Power Plate som eneste treningsform, og vi gjestet Pilatespilotene. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at ikke dette var et typisk sted for gutter. Inne var det en form for avslapningsteknikk/trening som foregikk. Jeg og mitt GoPro-kamera stod selvfølgelig for endel underholdning i mitt forsøk på å finne ut av hvordan jeg kunne skru av den utrolig høylytte pipingen. Videre innover i treningsområdet fant vi ut at det kun var én garderobe, men som jeg senere fikk erfare – det var ikke ment for gutter.

Pass på rompa!

Treningsapperatet er en vibrerende koloss med et område for å stå/sitte/ligge. Eplekjekk som jeg var, virket det som en lett oppgave. Øvelsene vi fikk servert var i utgangspunktet veldig lette, så jeg gikk fort løs på oppgavene med full innsats fra start. Lite visste jeg at øvelsene ble tusen ganger mer tunge enn hvis du ikke hadde gjort det med denne vibrasjonen.

Vi gjorde repetisjoner på apparatet og fikk servert nye øvelser via en liten fin skjerm som viste fram hvordan det skulle gjøres. Den ene øvelsen hardere enn den forrige. Det hele avsluttes med at apperatet blir satt på massasje-innstilling og gir en ekstremt deilig avslutning på “moroa”.

Konklusjon:

Det er ikke lett å trekke en konklusjon på aller første test. Jeg vet at jeg ble sliten, jeg vet at jeg ble ganske så støl og jeg vet at jeg smilte godt. Instruktøren var av de aller hyggeligste slaget og viste, veiledet og pushet veldig bra gjennom hele treningen. Selve utførelsen var til tider ganske ekkel, da vibrasjonene rister litt i alt mulig.

Jeg sjekket speilet når jeg kom hjem og klikk.no sine spådommer om at jeg skulle bli både pen og trent i løpet av de 30 minuttene, tok feil. Fortsatt like Joakim…

Er det en øvelse for Joakim? Nei. Konkurranseinstiktet i meg våknet aldri og til tider var det litt småkjedelig å bare jokke rundt på et apperat. Jeg har sjelden god erfaring med vibrerende ting, ei heller i treningssammenheng. Setter du deg på apperatet, får du fort litt drøye vibrasjoner i baken og egentlig føler for å løpe til nærmeste toalett. Jeg kan anbefale treningen for mange, men for min målgruppe og kjønn, finnes det nok andre treningsformer som er bedre.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar