Skjermbilde 2014-02-03 kl. 22.06.02

Velkommen Facebook Paper!

Man kunne kanskje tro utifra navnet at våre gode venner i Facebook endelig tok til vettet og lanserte en nyhetsfeed i papirformat. Neida. De henger selvfølgelig mer i vinden enn som så – si hei og velkommen til Facebook Paper.

Men hva er det egentlig? Jeg tok med meg min mobil til min testlab (sofaen) og dro nytte av fingerferdighetene i jakten på essensen av Facebook sitt nye barn. Barnet som nå skal vokse opp i US. (For ja, teknologibransjen har begynt slik som gjorde at musikkbransjen fikk en knekk – lansering i US lenge før resten.)

Se en video!

2014-02-03 21.26.01
Oppstarten var startskjermen til Paper, før sjermen blinker og gir meg en video med bilde av et koselig postkort og en guide på skjermen med tale. Jeg blir forklart hvordan det hele fungerer. “Dra opp for mer”, “dra ned for mindre”, “slide til siden for å se det neste elementet”. Enkelt? Ja!

Så… bestemte jeg hvilke ekstra kategorier forutenom Facebook jeg ønsket i min Paper. Tech, House, LOL, Pride, Headlines +++

Der var jeg i gang. Du tenker kanskje at dette blir noe av det feteste som har skjedd på app-fronten i år, mens appen laster inn newsfeeden din. Voila! Sånn ser den ut:
2014-02-03 21.26.54

Jeg tenker med en gang “Erre herre er party?”. Foreløpig er svaret nei. Feeden er på en måte akkurat det samme som før, bare at jeg nå har det bolkvis. Jeg kan dra opp de postene jeg ønsker å se i fullskjerm:

2014-02-03 21.27.23

Og siden ‘Silent Treatment’ er et veldig bra album, drar jeg selvfølgelig den lange pekefingeren min oppover skjermen og åpner dermed nettsiden denne posten refererer til.

2014-02-03 21.28.14

Voila. For å komme tilbake, drar jeg bare fingeren nedover skjermen. Vel tilbake på min newsfeed kan jeg igjen klatre videre på de andre kategoriene jeg har valgt (som bare var tech forsåvidt).

2014-02-03 21.27.00

Flipbo..eh..Paper!

Totalt sett kan man si mye om Facebook Paper. Det er helt klart en ny måte å vise sin newsfeed på. Jeg blir nok fristet til å se igjennom større deler av newsfeeden min med Paper enn via den orginale FB-appen. Den er kjapp og så langt uten bugs, men at ikke appen i utgangspunktet ble først laget for nettbrett er for meg en rar ting. Alt blir så smått på en iPhone (FB: dere ønsker å etterligne postkort og avis – tror de var i større format, det sier iallefall mamma). Jeg gleder meg til å hoppe i annonsemulighetene som etterhvert vil bli skrudd på, både i sosial kontekst og plasseringsmulighetene.

Appen finnes kun i US og kommer nok til både iPad og Android før du aner det. I mellomtiden vil jeg anbefale deg å teste ut Flipboard. It’s the same thing…

Paper kan du laste ned med amerikansk Apple-konto her.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar