Social Media Management Tool – hva skal man velge?

Det har blitt en oase. En oase med mange forskjellige tools for å administrere, få analyse og monitorere sosiale medier. Med et stort brand er det viktig å få kontroll og det løses best med å få alt samlet i et tool. Men hva er best?

Jeg har i løpet av de siste to månedene snakket med, testet ut og gjort mine tanker om en rekke slike verktøy. For å hjelpe andre i jakten på et tool for dere, har jeg samlet mine tanker om noen av verktøyene her.

Hva er viktig i jakten på et SoMe-verktøy?

  • Hva er viktig for deg? Vit hva du vil. Vit hva dine mål er. Trenger du et verktøy som også kan overvåke utenom dine egne kanaler? Må du virkelig ha en god tab-builder for Facebook? Hvilke kanaler er din bedrift på?
  • Bruk god tid. De fleste verktøy arbeider med bindingstider på minimum et år. Kjipt å sitte igjen med et tool som ikke var som forventet når det bare har gått et par måneder.
  • Krev å få prøve toolet. De fleste har muligheten til å la deg teste, selv om de aller helst ønsker at du skal kjøpe usett.
  • Test ut selv og la gjerne enkelte i ditt team få teste de mest aktuelle toolene. Dette er ikke et tool bare for deg, men også ditt team.
  • Sjekk om du kan finne igjen dine KPI-er i analyseverktøyet. Har du mulighet til å måle deg selv utifra det du gjør i verktøyet?
  • Test også ut servicen. Send inn en melding om noe du lurer på, enten det kan være strategi eller problemer i verktøyet. Viktig at det er god service om verktøyet skulle slite i din ende og katastrofen inntreffer.

Hva trenger jeg?

Jeg var på jakt etter et verktøy for WiMP. Vi består av et stort team for sosiale medier. Content writers, social customer support og marketing. For at alle disse skulle bli inkludert i et tool var det viktig for meg å se hvilke elementer som er nødvendig for at flyten mellom disse gruppene skulle være perfekt, i tillegg til at min egen kontroll over vår prestasjon ville blitt holdt vedlike. Publiseringsmetoden, monitorieringen, assigning av tasks, analyse av våre KPI-er og teamhandling.

Etter å ha sett igjennom over 20 tools, har jeg sett både utmerket store og dyre tools, samtidig som jeg har testet billigvariantene. Her er min formening av noen av toolene, per 3. februar 2014:

Falcon Social – falconsocial.com

Danskbasert firma som i det siste har vunnet flere priser for deres enkelhet og design. Stort sett relativt kjapt. Enkelheten gjør at det er simpelt for enhver å hoppe inn i toolet uten å nødvendigvis arrangere store workshops. Tross et ublidt førstemøte med en selger og litt vel pågående førsteselger, har prosessen etterhvert blitt ryddig uten store innvendinger. Selskapet virker å være i medvind og i løpet av den korte perioden jeg har fått testet har flere nye ting blitt inkludert og oppgradert. I hovedvekt har Falcon en home-screen som innebærer en flott overview av enkel stats, oppgaver som må gjøres, og hvem som har vært i aktivitet i teamet i det siste. Monitorering, publisering, ny “listening”-view, tab-builder og analyse. Falcon støtter publisering på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn og Tumblr.

Skjermbilde 2014-02-02 kl. 11.53.30
+ Enkel brukergrensesnitt
+ En forside i toolen som gir oppdatering på nødvendige elementer som du bør følge med på.
+ Enkel team-håndtering
+ Kjapp utvikling
+ God service
– Benytter seg av flash, noe som gjør den til tider treg (skifter til html5 snart)
– Ikke optimal app-løsning for tablet/mobil

Komfo Platform – komfo.com

Danskbasert firma som også har hatt en fot i norske Fanbooster. De er allikevel milevis foran det vi har å presentere her i Norge. Platformen har enkel publisering, fin analyseoversikt og et helt OK design. Har testet Komfo over en god stund og i testperioden for de andre toolsene vendte jeg ofte tilbake til Komfo, på grunn av enkelheten. En helt utrolig god service fra selger gjorde at jeg fikk en god oppfølgning og opplæring for testen. Jeg savnet en klar forside med kjapp info om hvordan “ståa” er i våre kanaler. Jeg ble tildelt en egen support-konsulent som var veldig kjapp og kunnskapsrik. Uten tvil et tool for deg som ønsker god oppfølgning før og etter innjøp.  Komfo støtter publisering på Facebook, Twitter, Google+.

Skjermbilde 2014-02-02 kl. 18.47.40

+ Veldig god oppfølgning og rådgivning fra svært dyktig behandler/selger.
+ Leier ut workshops til teamet ditt.
+ Enkel brukergrensesnitt
– Krunglete og vanskelig tab-builder.
– Stiv pris i forhold til likedanne konkurrenter

HootSuite Enterprise – enterprise.hootsuite.com

HootSuite kjenner du trolig igjen som et gratisverktøy. Da kjenner du også til det litt ufine designet og de smådårlige løsningene for det de kaller “streams”. Sett bort i fra både dårlig Facebook-intergrasjon og designet er HootSuite et kjempeverktøy. Her ligger alt til rette for veldig gode analyserapporter (som du manuelt kan bygge opp helt selv og sende til hvem som helst på automatisk basis) og avanserte oppfølgningsmuligheter ved en intergrasjon med Google Analytics. HootSuite University er et treningsprogram for opplæring av tjenesten og generelt om sosiale medier. Deres app-funksjonalitet gjør det mulig å inkludere en haug av andre tools for sosiale medier. HootSuite støtter publisering i alle sosiale medier hvor API er åpent for publisering.

Skjermbilde 2014-02-02 kl. 19.13.39+ Svært avansert og mange gode muligheter
+ Rapportfunksjon som enkelt sender ut rapporter som du ønsker det og når du ønsker det.
+ God oppfølgning og kursing. Godt “utdanningssystem”
– Facebook-funksjonalitet alá 2008.
– Designmessig et mareritt

Sprout Social – sproutsocial.com

Eneste verktøyet jeg testet som har månedsbaserte priser. Her kan du når som helst si takk og farvel. De er nokså nyoppstartet, noe verktøyet forsåvidt bærer preg av. Har stor tro på at Sprout kan bli et verktøy som kan utvikle seg i veldig positiv retning og dermed bli et godt valg for flere bedrifter, men det er fortsatt lang vei og gå. Fin design på analysedelen om du ønsker å briefe til et management-team. Sprout støtter publisering til Facebook, Twitter og Google+.

foto:sproutsocial.com

foto:sproutsocial.com

+ Veldig god idé og absolutt gode forutsetninger for framtiden.
+ God prisløsning som kan kansellerers på månedsbasis
+ Mulighet for å brande toolet til ditt eget design.
– Det er bare nesten. Litt for mye bugs og treghet fortsatt.

Shoutlet – shoutlet.com

Uten tvil det beste toolet jeg fikk se i aksjon, men desssverre ikke valgte å teste. selv Toolet bygger seg på å være veldig avansert, men samtidig ha veldig grunnleggende og enkelt design som gjør at teamet ditt neppe går seg vill i funksjoner. Prisen for Shoutlet er like avansert som toolet i seg selv og gjorde at samtalen for min del ble kort. Shoutlet er allikevel et tool som kjemper godt i mot det som regnes som det beste, nemlig Wildfire. Shoutlet støtter publisering til Facebook, Twitter, Google+ og LinkedIn.

foto:shoutlet

foto:shoutlet

+ Helt nydelig design!
+ Avanserte muligheter for å gi deg en perfekt opplevelse for deg og ditt team i sosiale medier.
+ Intergrasjon med Google Analytics som gjør det lett å følge opp hvilke poster som gjorde det best på alle felt og som førte til salg dersom det er ønskelig.
– Prisen baserer seg på antall users og channels, og kan skremme bort de med en konto i hvert land de opperer i.

Utenom de nevnte har jeg testet og vært i kontakt med Salesforce Marketing Cloud, Social Bakers, Solid Publication, Engagor, ExpionSprinklr m. fler.

Som tidligere nevnt, jeg har testet veldig mange tjenester. Har erfart at det krever mye tid å teste og være i kontakt med flere. Er du på jakt etter et tool og er usikker på hva som passer deg og dine mål? Ta gjerne kontakt, så hjelper jeg gledelig til.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar