Facebook med flere endringer

Vel overstått valg. Et annet valg som har blitt lettere å ta, er valget av å bruke linkpost som annonseform på Facebook. Det er en av flere Facebook-endringer den siste tiden som er interessant å se nærmere på.

Første endringen som jeg skrev om i forrige innlegg ligger i kunsten av å embedde en post. En annen ny endring er Promotion Guidelines, som nå tillater deg å ha konkurranse i en facebook-post og bruke likes og comments som en del av en konkurranse. Nå blir det ville tendenser på Facebook. Om du ønsker å benytte deg av dette, gjør det smart.

Newsfeeden endres

For en god stund siden åpnet Facebook opp for at enkelte kunne ta en sneak-peak på deres nye desktop newsfeed. Den har blitt oppgradert veldig, og skal lanseres for alle om en liten stund. Dersom du ikke har fått sjansen til å få den nye newsfeeden enda, skal jeg gi deg en liten sneak peak.

Skjermbilde 2013-09-11 kl. 16.09.06
Først og fremst, menyen din vil bli vesentlig endret. Fra å ligge på den faste siden, til å få sin egen rad og rekke til venstre for newsfeeden. Her finner du sidene du besøker oftest og eventuelle andre elementer du selv ønsker å ha der. Chatten blir nå lagt til i samme kolonne (rett under det du ser i bildet).

Selve newsfeeden er ikke ekstremt ulik det du har opplevd før. Forskjellen er strukturen på det som deles. Deler du et bilde, vil teksten havne over selve bildet, dersom bildet tillater dette. Deler du en link, vil bildet som hentes fra nettsiden få større fokus enn tidligere. Mer bildefokus, mens teksten forsvinner litt i oasen av bilder.

Skjermbilde 2013-09-11 kl. 16.19.49

Newsfeeden er ikke lansert, men skal være rett rundt hjørnet. Jeg må innrømme at jeg personlig har oppdaget flere poster fra bedrifter/sider etter overgangen til en ny newsfeed, men om dette kun er en liten algorytme-endring eller om jeg faktisk har lettere for å se poster fra bedrifter på den nye newsfeeden, er usikkert. En ting er sikkert, folk vil skrike. HØYT. Men som alltid, man blir fort vant til herligheten.

 

Nye annonseformater

En endring som kom ut denne uken er hvordan annonsene dine kan bli vist på Facebook. Du har sikkert lagt merke til at visningen av linker ikke har vært spesiell sexy på desktop, noe som også har ført til at de fleste bedrifter har erfart at deling av link sjelden fungerer godt. Mange bedrifter har valgt å ty til å dele et bilde, med link i tekst. Nå får du i pose og sekk. Fra nå av vil linker hentes ut med et stort bilde og info om linken under. Du vil fortsatt ha muligheten til å legge til en egen tekst.

Skjermbilde 2013-09-11 kl. 16.59.09

Dette er for min del en helt kurrant måte å dele informasjon om på Facebook, og ikke minst å legge på penger for å promotere det opp i mot den målgruppe du føler fortjener å se ditt glade budskap. Men husk! Du trenger ikke å bruke maks antall tekst  i tekstfeltet over linken, det fungerer sjelden bra. Hold deg under 100 tegn, og du er safest.

Jeg ser fram til flere endringer på Facebook den kommende tiden, og vet det sirkulerer masse snacks i lokalene til Facebook om dagen, som venter på å bli sluppet. Har du forresten lyst til å se endringer på din Android-Facebook før alle andre eller er bare litt beta av deg? Bli med i Facebook sin beta-gruppe.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar